Vertaalwedstrijd en vertaalavond bij Libreria Bonardi in Amsterdam

Dante Alighieri Amsterdam en Libreria Bonardi organiseren op 13 februari een vertaalavond met vertaalwedstrijd voor iedereen die zijn Italiaanse (ver)taalvaardigheid wil testen.

De vertaalwedstrijd staat open voor iedereen met voldoende kennis van het Italiaanse taal om een fragment uit een Italiaans literair werk in het Nederlands te vertalen. Er zijn daarom twee categorien: amateurvertalers en professionele vertalers. Dit jaar is gekozen voor een fragment uit La Lotta van Italo Svevo.

De avond zal worden geleid door Tom Dekeyzer, literair vertaler Italiaans-Nederlands en auteur van een biografie over Italo Svevo. Hij zal tijdens de vertaalavond de inzendingen bespreken en aan het eind van de avond voor beide categorieën de winnaar bekendmaken.

Na de prijsuitreiking zal de avond in Libreria Bonardi worden besloten met een glas wijn.

De vertaalavond vindt plaats op 13 februari 2013 van 20.00 tot 22.00 uur bij Libreria Bonardi, Entrepotdok 26, 1018 AD Amsterdam

De te vertalen tekst en wedstrijdregels kunnen gedownload worden via de website van Dante Alighieri Amsterdam: www.dante-amsterdam.nl of via e-mail aangevraagd worden bij Libreria Bonardi: lb@bonardi.nl

Eén gedachte over “Vertaalwedstrijd en vertaalavond bij Libreria Bonardi in Amsterdam

Reacties zijn gesloten.