Exclusieve handtas van Leonardo Da Vinci

Lifestyle

Handtas Leonardo Da VinciLeonardo da Vinci is wereldberoemd als schilder, beeldhouwer, architect, filosoof en ingenieur. Maar hij blijkt ook mode-accessoires te hebben ontworpen. Het Italiaanse modehuis Florence Gherardini besloot een ontwerp van Da Vinci voor een handtas uit 1497 echt te vervaardigen.

Het ontwerp van de handtas stamt waarschijnlijk uit 1497, het jaar waarin De Vinci ook zijn wereldbereomde meesetrwerk ‘Het Laatste Avondmaal’ schilderde in de Santa Maria delle Grazie in Milaan.

Uniek

“Leonardo ontwierp verschillende mode-accessoires, maar deze tas is behoorlijk uniek”, vertelt kunsthistoricus Alessandro Vessozi aan de Telegrapf. “Ze vermengt schoonheid en functionaliteit op een zeer harmonieuze manier.”

Exclusief

Het Italiaanse modehuis Gherardini in Florence besloot de schets tot leven te brengen en de tas ook echt te vervaardigen. Ontwerpster Carla Braccialini kreeg de opdracht het originele ontwerp te verfijnen. Er werden 99 exemplaren van de exclusieve tas gemaakt.

Pretosia

De tas kreeg de naam ‘Pretiosa’ en is gemaakt van Toscaans kalfsleer. “Het is een heel chique handtas”, vertelt marketingdirecteur Lorenzo Braccialini. “Hij is ook heel functioneel en vakkundig gemaakt. Ze belichaamt het beste traditionele Florentijnse lederwerk.”

Prijs

De tas is vanaf begin maart 2012 te koop in de boutiques van Gherardini. De prijs is nog niet bekend.

Meer informatie: www.pretiosadileonardo.com

Eén gedachte over “Exclusieve handtas van Leonardo Da Vinci

Reacties zijn gesloten.