Italiaans dorp te koop voor 550.000 euro

Valle Piola is een 1000 jaar oud gehucht van 11 vervallen gebouwen en 60.000 m2 grond in het hart van het natuurgebied Gran Sasso in de Midden-Italiaanse regio Abruzzo. Sinds een paar dagen staat het hele dorp te koop voor 550.000 euro.

Nieuw leven

“Elf gebouwen in natuursteen voor een totale oppervlakte van 3800 m2 en omliggend terrein van 60.000 m2”. De advertentie verscheen enkele dagen geleden op verschillende Italiaanse onroerend goed websites. Het doel van de verkoop is om het gehucht nieuw leven in te blazen.

1000 jaar oud

Het dorp is sinds 1977 onbewoond en moet volledig worden gerestaureerd. Vanuit historisch oogpunt is het vervallen dorp van onschatbare waarde. Valle Piola werd al genoemd in documenten uit het jaar 1059. De huidige gebouwen stammen grotendeels uit de achttiende eeuw.

Toeristische onderneming

Het dorp is een droom voor wie houdt van ongerepte natuur, frisse berglucht en adembenemende landschappen. Maar ook voor wie plannen heeft voor een toeristische onderneming in Italie. De regio Abruzzo heeft aangegeven toeristische initiatieven te steunen.

Teramo

Valle Piola ligt op 1000 meter hoogte in de gemeente Torricella Sicura in de provicie Teramo in de Midden-Italiaanse regio Abruzzen.

Brochure downloaden (PDF)