Studeren aan een van de zeven universiteiten van Milaan

Milaan is een van de populairste studentensteden van Italie. De stad telt zeven universiteiten en enkele van de meest gerenommeerde instituten ter wereld op het gebied van mode en design.

Accademia delle Bella Arti

De meest internationale universiteit met veruit het grootste aandeel (bijna een kwart) buitenlandse studenten is de Accademia delle Belle Arti di Brera, de gerenommeerde universitaire kunstacademie. Het is de meest internationale universitaire opleiding van heel Italie.

Universita degli Studi

De staatsuniversiteit Universita degli Studi di Milano is de grootste universiteit van de stad en telt ruim 60.000 studenten, verdeeld over negen faculteiten.

Bocconi

De economische universiteit Bocconi biedt een van de top MBA-opleidingen in de wereld. De opleiding eindigde dit jaar op de ranglijst van de Wall Street Journal nog voor Harvard, Oxford en Stanford.

Politecnico, Sacro Cuore, IULM

Daarnaast herbergt Milaan de katholieke universiteit Universita Cattolica del Sacro Cuore, de technische universiteit Politecnico, de vrije universiteit voor taal en communicatie IULM en San Raffaele, die voornamelijk is gericht op de gezondheidszorg.

Istituto Marangoni

Enkele van de meest prestigieuze niet-universitaire onderwijsinstituten zijn het Istituto Marangoni voor modestyling en -ontwerpen en het Istituto Europeo del Design (IED).