Beroemde Italiaanse filmhotels

De Italiaanse landschappen, steden en barretjes en restaurantjes vormen een het decor van talloze films. Deze hotels waren allemaal te zien in de bekende Hollywood films (en je kan er zelf ook slapen).

The Tourist – Hotel Danieli (Venetie)

Het luxueuze Hotel Danieli ligt aan het Canal Grande en was te zien in de film The Tourist uit 2010 met Angelina Jolie en Johnny Depp in de hoofdrol. Dit is het hotel waar het koppel bij aankomst in Venetie incheckt. Dit legendarisch luxe hotel heeft uitzicht op de lagune en ligt op 200 meter van het San Marco plein. Hotel bekijken »
 
 
 
 
The Talented Mr. Ripley – Hotel Europa & Regina (Venetie)

The Talented Mister RipleyHet historische Hotel Europa & Regina in Venetie vormde het decor van een van de spannendste scenes van de film The Talented Mr. Ripley met Matt Damon in de hoofdrol. Het hotel is een samenvoeging van vijf palazzi met elk hun eigen geschiedenis. Zo was een van de gebouwen ooit het theater waar de eerste opera van Rossini te zien was en was een ander gebouw lang geleden ook al een hotel waar in 1908 de Franse schilder Monet langere tijd verbleef. Het hotel ligt aan het Canal Grande op een paar minuten lopen van het San Marco plein ligt op maar een paar minuten lopen. Hotel bekijken »
 

A Room With A View – Hotel degli Orafi (Florence)

A Room with a ViewIn het mooie 4-sterren Hotel degli Orafi in Florence is de film A Room With a View uit 1985 opgenomen. Het hotel en de directe omgeving zijn veelvuldig te zien in de film waarin aan het begin van de 20e eeuw een jonge vrouw uit een streng Edwardiaans milieu verliefd wordt vrijgevochten man. Het Hotel degli Orafi ligt dichtbij de beroemde Ponte Vecchio, de Galleria Uffizi en het Piazza Signoria. Wil je hier een kamer boeken, vraag dan om kamer 414. In deze kamer werden de opnames gemaakt. Hotel bekijken »
 
 
Letters to Juliet – Relais Borgo Scopeto (Siena)

Letters to Juliet Letters to Juliet speelt zich af in Verona, de stad waar Shakespeares verhaal van Romeo en Julia zich ook afspeelt. Het hotel dat in de film te zien is ligt in werkelijkheid niet in Verona maar in Toscane nabij Siena!
Relais Borgo Scopeto is een schitterend hotel op een Toscaans landgoed. Het is gevestigd in een van orrsprong dertiende eeuws borgo en heeft een prachtige ligging tussen de wijngaarden en olijfbomen. Op het landgoed liggen onder meer 2 zwembaden en tennisbanen. Hotel bekijken »
 
 
 
 
 
 
 
Only You – Le Sirenuse Hotel (Positano)

Only youDit luxe hotel aan de adembemende Amalfikust vormde de filmset van Only You uit 1994 waarin Faith, die op het punt van trouwen staat, naar Italie reist achter de man aan waarmee ze denkt te moeten trouwen (maar die niet haar verloofde is). In het Sirenuse Hotel in Positano beleeft Faith een romantische tijd. Het Sirenuse hotel was aanvankelijk een klein, eenvoudig familiehotel dat is uitgegroeid tot een luxe hotel met meer dan 50 kamers. De meeste kamers hebben een terras of balkon met uitzicht op de schitterende baai en zee. Hotel bekijken »