Porlezza aan het Meer van Lugano in Noord-Italie

Porlezza is een sfeervol plaatsje aan de oever van het Meer van Lugano in Noord-Italie. Porlezza heeft een gezellige boulevard en volop restaurants, bars, gelaterie en winkeltjes. Steeds meer mensen ontdekken dit plaatsje tijdens een vakantie op het vakantiepark van Porlezza of één van de appartementen of vakantiehuizen. Porlezza ligt in het noorden van Italie op enkele kilometers van de grens met Zwitserland en is vanuit Nederland of Belgie uitstekend in één dag te bereiken.

Porlezza ligt in provincie Como in Noord-Italie. Het ligt aan de oever van het Meer van Lugano (Luganomeer). Het is sfeervol plaatsje dat zich ’s zomers omvormt tot een gezellige toeristische plaats maar waar het echte massatoerisme ver van vandaan blijft. Vooral Nederlanders, Duitsers en Zwisters kiezen Porlezza als bestemming voor hun vakantie.

Vuurwerk

Strand PorlezzaOp 16 augustus vinden in Porlezza jaarlijks de festiviteiten plaats rond San Rocco met een groot vuurwerkspektakel boven het Meer van Lugano.

Bezienswaardigheden

Porlezza heeft verschillende bezienswaardigheden. In het dertiende eeuwse romaanse kerkje van San Michele zijn fresco’s te zien van het Laatste Avondmaal uit 1347 en in de kerk van San Vittore il Moro de achttiende eeuwse fresco’s van Giulio Quaglio di Laino.

Cima

Het gehuchtje Cima is ook een bezoekje waard. Het ligt op enkele kilometers van het centrum van Porlezza en heeft zijn karakteristieke middeleeuwse structuur behouden met resten van middeleeuwse muren en versterkingen.

Natuur, bergen en grotten

Porlezza aan het Meer van LuganoVoor natuurliefhebbers ligt net buiten Porlezza ligt  het natuurreservaat Lago di Piano, de grotten van Rescia van suggestieve stalactieten en stalagmieten. Porlezza is omringd door een groen berglandschap dat zich uitstekende leent voor excursies en wandeltochten.

Porto Letizia

De naam Porlezza komt van het antieke Portus Laetitiae (Porto Letizia) dat verwees naar de antieke haven van het stadje. Porlezza was vele eeuwen inzet van strijd tussen Como en Milaan maar ging in de 19e eeuw definitief deel uitmaken van de provincie Como en was na het Congres van Wenen enige tijd h0ofdstad van het zesde district van de pronvicie van Como.

Voor- en najaar

Overigens is Porlezza niet alleen ’s zomers een leuke vakantiebestemming maar zeker ook voor de meivakantie of herfstvakantie . In het voorjaar en najaar is het hier heerlijk rustig en steken kleuren van de bloemen en planten prachtig af tegen het omringende berglandschap.

Accommodatie

PorlezzaHet ruim opgezette en groene vakantiepark Porto Letizia heeft met een zwembad, strand, diverse speeltuintjes, restaurant, bar en winkeltjes. Het vakantiepark biedt verschillende soorten appartementen met 1 tot 3 slaapkamers en grotere vakantiehuizen met 3 tot 4 slaapkamers. Daarnaast zijn er in het dorp mooie villa’s te vinden.

Onze tips:

Vakantiepark Noord-Italie

– Villa met prive-strand Meer van Lugano

Villa met prive-zwembad Meer van Lugano