Het beste hotel van Italie ligt aan de Amalfikust

Dit luxe hotel opende pas in de zomer van 2012 haar deuren en won meteen een Fodor’s Hotel Award. Het hotel was van oorsprong een klooster en biedt adembenemend uitzicht over de Golf van Salerno en Amalfikust.

Het hotel ligt bovenop de klippen hoog boven zee in het plaatsje Conca dei Marini. Ondanks dat het hotel pas enkele maanden open is won het nu al in de categorie Global Icon de begeerde Hotel Award van Fodor die elk jaar een lijst opstelt van de 100 beste hotels ter wereld.

Het pand waar het hotel in ligt werd gebouwd in de 17e eeuw als klooster. Door de strategische ligging met zicht op de hele Golf van Napels werd het later een kasteel en in 1920 een kasteelhotel. De huidige eigenaren kochten het pand in 2000 en lieten het volledig restaureren met behoud van de oorspronkelijk stijl.

Het hotel heeft in totaal 20 kamers. Er is een buitenzwembad met uitzicht op zee, een spa en een tuin. Daarnaast is er wifi en een pendeldienst naar Amalfi.

De gastenkamers hebben een verfijnde stijl en alle kamers hebben uitzicht op de zee. Daarnaast zijn de kamers voorzien van airconditioning, WiFi en een flatscreentelevisie. De bogenplafonds herinneren aan de oorspong van het gebouw evenals de namen van de kamers die zijn vernoemd naar kruiden die de nonnen hier ooit verbouwden.

De spa van het hotel beschikt over een tepidarium, een Turks bad en een bubbelbad en er worden massages en schoonheidsbehandelingen verzorgd.

Het hotel heeft een restaurant met een lokale en Italiaanse keuken. Het ontbijt bestaat uit zowel hartige gerechten en traditioneel Napolitaans gebak, waaronder de sfogliatelle Santa Rosa, die oorpronkelijk door de nonnen van het klooster werden bereid voor de kinderen en die nog steeds een lokale specialiteit zijn.

Hotel bekijken »