Wintersport in Alta Badia in Zuid-Tirol

Alta Badia ligt aan de voet van het bergmassief Sella in de Italiaanse Dolomieten (Zuid-Tirol). De plaats werd de afgelopen jaren meerdere keren uitgeroepen tot beste wintersportgebied van Italie en de Alpen.

Er vinden in Alta Badia jaarlijks verschillende belangrijke sportevenmenten plaats. In december van dit is de plaats decor voor het EK Langlaufen en de WK Alpineskien (op de Gran Risa), in maart voor de Tour de Sas, een nationale wedstrijd skialpinisme en eveneens in maart de Sellaronda skimarathon (nachtelijke skiwedstrijd).

Alta Badia is vooral bekend als wintersportplaats, maar ook bergsporters en sportieve wandelaars en fietsers komen er graag. Het gebied heeft enkele van de beroemdste vie ferrate van de Dolomieten.

Alta Badia bestaat uit de plaatsen Corvara en Badia. Corvara ligt op 1586m hoogte, Badia op 1324m. Alta Badia is drietalig met het Ladinisch als eerste en het Italiaans en Duits als tweede en derde taal.

Overigens heeft Italie verschillende uitstekende wintersportgebieden zoals Selva – Santa Cristina (Zuid-Tirol), Cortina d’Ampezzo, (Veneto), Canazei/Val di Fassa (Trentino), Ortisei (Zuid-Tirol) en Livigno (Lombardije).

Foto: Sergejf