Amalfi: sfeervolle pleintjes en romantische restaurantjes

Amalfi is het belangrijkste stadje aan de Amalfikust en een van de meest romantische plaatsjes in Italie met smalle straatjes, sfeervolle pleintjes en romantische restaurantjes direct aan zee.

Amalfi is een ideale bestemming voor een romantische vakantie in Zuid-Italie.

Romantische strandjes

Het karakteristieke plaatsje heeft verschillende mooie stranden, maar de meest romantische strandjes zijn alleen per boot te bereiken, zoals het strandje van Santa Croce met zijn heldere water en suggestieve rotsen. Zwem ook met je geliefde naar de Arco Naturale, een natuurlijk rostboog in zee. De legende zegt namelijk dat een kus onder boog garant staat voor eeuwige liefde.

Uitzicht

Amalfi ligt tussen de rotsen van de Amalfikust. Via de middeleeuwse trappen kun je de top van het dorp bereiken waar je schitterend uitzicht hebt op het dorp, de Amalfikust, de Middellandse Zee en de zonsondergang. Het is hier heerlijk rustig vergeleken met de gezellige, Italiaanse drukte in het centrum van het dorp beneden aan zee.

Avondwandeling langs de haven

De haven, met zijn lichtjes en levendige sfeer, is de favoriete plaats van de lokale bewoners voor een avondwandeling en het maken van een praatje met bekenden. Op zomeravonden is dit de plaats om te flaneren en te genieten van de Italiaanse sfeer.

Sfeervolle restaurantjes

Amalfi heeft vele sfeervolle restaurantjes, bars en gelaterie. Verschillende restaurants liggen direct aan zee. De meeste restaurants serveren streekgerechten uit de Amalfitaanse (Napolitaanse) keuken. Onder meer spaghetti, pizza en limoncello (citroenlikeur) komen uit deze streek.

Zeevarende republiek

Amalfi werd gesticht door de Romeinen en was vanaf de 9e eeuw een belangrijke zeevarende republiek die in voortdurende strijd verkeerde met Pisa, Genua en Venetie om de macht over het Middellandse Zeegebied.

Duomo

Het belangrijkste monument van de stad is de 9e eeuwse Dom in Arabisch-Siciliaanse stijl.

Amalfikust

De Amalfikust is een van de bijzonderste gebieden van Italie. Het behoort sinds 1997 tot het Werelderfgoed van UNESCO.

Foto: Pixabay