Favoriete bezienswaardigheden in Le Marche

De regio Le Marche ligt in Midden-Italie. Deze buurregio van Toscane biedt alles voor een perfecte vakantie vol afwisseling: mooie zandstranden, ruige rotskusten, rollende heuvels vol zonnebloemen, middeleeuwse stadjes, uitstekende restaurants, grotten en bergen. Dit zijn enkele van vele bezienswaardigheden van Le Marche.

Bezienswaardigheden Le Marche – Steeds meer toeristen ontdekken Le Marche. De regio is minstens zou mooi als haar beroemde buurregio Toscane maar dan zonder het massatoerisme en met lagere prijzen voor dezelfde kwaliteit. Le Marche biedt volop interessante bezienswaardigheden. Deze zijn zeker een bezoek waard!

De grotten van Frasassi in Genga

Dit is één van de grootste grotten van Europa. De grotten liggen in het Parco naturale regionale della Gola della Rossa e di Frasassi. De grootste grot van het complex is 180 bij 120 meter groot en 200 meter hoog! Hier past een volledige kerk in!

Bezienswaardigheden Le MarcheParco del Conero en Riviera del Conero in Numana

Natuurpark aan de kust met prachtige uitzicht vanaf de steile witte rotsen op de azuurblauwe Adriatische Zee. De Riviera del Conero is 20 kilometer lang heeft mooie kiezelstranden en rotsstranden.

Palazzo Ducale in Urbino

Volgens velen één van de mooiste gebouwen van Italie en één van de interessantse voorbeelden van architectuur en kunst van de Italiaanse Renaissance. Het paleis huisvest bovendien de Galleria Nazionale delle Marche.

Tempietto di Sant’Emidio alle Grotte in Ascoli Piceno

Bezienswaardigheden Le MarcheBarokke tempel uit uit 1720 die is uitgehouwen in de rotsen. Het interieur van de tempel bestaat uit een natuurlijk grot. Wil je de tempel ook van binnen bekijken, controleer dan eerst de openingstijden want deze zijn beperkt.

Parco Zoo Falconara

Dierentuin met onder meer zebra’s, giraffen, poema’s, tijgers, kamelen, apen, lama’s, slangen, kikkers en volgels. De dierentuin ligt in de badplaats Falconara Marittima.

Kasteel van Gradara

Indrukwekkend kasteel uit de 15e eeuw dat het decor vormde voor verschillende films en van de tragische liefde tussen Paolo en Francesca die wordt beschreven in de Divina commedia (Inferno) van Dante. Tegenwoordig vinden er ook muzikale en artistieke events plaats.

Chiesa dei Morti in Urbania

Deze ‘Kerk van de Doden’ is geen aanrader met kleine kinderen. In de 19e eeuwse kerk staan 18 mummies op wacht, elk met zijn eigen lugubere verhaal. De gids vertelt je het verhaal van elk van hen.

Atelier Chambre in Castelfidardo

Atelier van kunstenaar Massimiliano Orlandoni. Het huis maakt deel uit van de stadswallen en ligt op het hoogste punt van het stadje Castelfidardo aan het Piazzetta Garibaldi. Een rondleiding is gratis. Het atelier heeft ook een B&B met enkele kamers.

Grottammare

Badplaats met een prachtig, sfeervol, karakteristiek middeleeuws centrum met smalle autovrije straatjes, een romantisch plein, prachtig uitzicht op zee en enkele gezellige restaurantjes.

Sferisterio in Macerata

Het Sferisterio van Macerata is openlucht theater en uniek in zijn soort. Het theater uit 1823 biedt ‘s zomers een rijk programma aan beroemde Italiaanse opera’s tijdens het Macerata Opera Festival. Er zijn 2800 zitplaatsen. Kaartjes kunnen aan de prijzige kant zijn.

Parco Nazionale dei Monti Sibillini

Nationaal park in het ruige binnenland van Le Marche en Umbrie met het Sibillini-gebergte, een prachtig gebied voor liefhebbers van ongerepte natuur, uitdagende wandelingen en mountainbiketochten.

Basilica di Loreto

Deze basiliek is het eindpunt van de Via Lauretana naar het bedevaartsoord Loreto. Het is één van de belangrijkste en meest bezochte heiligdommen die gewijd zijn aan Maria.De 16e eeuwse kerk is één van de belangrijkste gotische monumenten uit de Italiaanse Renaissance.

Accommodatie tips

Appartementen Le Marche: Luxe appartementen met grote tuin gelegen in een karakteristieke voormalige boerderij met zwembad en prachtig uitzicht!
Appartement Adriatische Zee: appartement met grote tuin op maar 200 meter van het strand en op loopafstand van het dorp met restaurants, bars en winkeltjes
Villa Le Marche: karakteristiek landhuis met prive-zwembad en prachtig uitzicht op de heuvels
Agriturismo Le Marche: prachtige vakantieboerderij op 15 km van zee

Foto Urbino: Florian Prischl – Foto Riviera del Conero: Luca Boldrini – Foto Tempietto di Sant Emidio: Sibilla.io