Bulgari restaureert Spaanse Trappen in Rome

Na Fendi, Tod’s en Prada helpt ook het luxe Italiaanse juwelenmerk Bulgari de stad Rome met de restauratie van de talloze monumenten in de stad. Bulgari schenkt de stad 1,5 miljoen euro om beroemdste trap van Italie onder handen te nemen. 

De Spaanse Trappen zijn één van de must see monumenten van Rome. De achttiende eeuwse trappen verbinden het Piazza di Spagna met de kerk Trinitá dei Monti gelegen op de Pincio, één van de heuvels van Rome.

De trap dateert uit het begin van de achttiende eeuw en wordt als één van de mooiste voorbeelden van de vroege Rococo in Rome gezien.

De donatie van Bulgari valt samen met de 130e verjaardag van de juwelier en is een ‘speciale gift van Bulgari aan haar stad’. De restauratie gaat in 2015 van start en zal twee jaar duren.

De Italiaanse modewereld is erg begaan met de restauratie van de talloze monumenten in Rome en de rest van Italie. Zo droeg Fendi bij aan de restauratie van de Trevi Fontein, Tod’s aan het Colosseum en Prada aan de kerk San Donato in Cremona (Lombardije).

De Spaanse Trappen heten in het Italiaans Scalinata della Trinità dei Monti. De trap hoort bij de kerk die in de zestiende eeuw werd gebouwd in opdracht van Lodewijk XII. 

Bron: AP – Foto: Sebastian Schulz