Het Comomeer is het mooiste meer ter wereld

Het Comomeer is door de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post uitgeroepen tot het mooiste meer ter wereld! Niet alleen om de natuurlijke schoonheid van het meer maar ook om de kwaliteit van de accommodatiesen lokale voorzieningen.

De Amerikaanse nieuwssite roemt het Comomeer om zijn Villa Olmo, Villa d’Este, Villa Carlotta, Villa Balbianello en prachtige plaatsjes Cernobbio, Bellagio, Moltrasio, Lezzeno en Domaso. Wereldleiders als Winston Churchill en John Fitzgerald Kennedy brachten hun vrije tijd door aan het Comomeer evenals regisseurs en acteurs onder wie Alfred Hitchcock e George Clooney terwijl het meer door schrijvers Manzoni, Byron en Stendhal werd bezongen en beschreven.

Noord-Italiaans Merengebied

Het Comomeer ligt in het noorden van Italie en is vanuit Nederland en Belgie in een dag rijden te bereiken. Het is een van de grotere meren van het Noord-Italiaanse merengebied.

Palmbomen en besneeuwde bergtoppen

Het Comomeer heeft een Y-vorm en terwijl het zuidelijke deel redelijk vlak is wordt de omgeving naar het noorden toe steeds bergachtiger. Je kunt hier dan ook palmbomen zien wuiven met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van de Alpen.

Adelijke villa’s

Het meer heeft door de geschiedenis heen altijd indruk gemaakt op reizigers. Al in de Romeinse tijd stond het meer bekend om zijn schoonheid en sinds die tijd lieten welgestelde families hier een buitenverblijf bouwen. Veel van deze villa’s staan er nog steeds en zijn een bezoek waard zoals Villa Olmo, Villa d’Este, Villa Carlotta, en Villa Balbianello.

George Clooney en Madonna

Overigens is het Comomeer ook nu nog een plek waar de rich & famous elkaar vinden en hun vakanties doorbrengen in hun vakantiehuizen. George Clooney, Madonna, Matthew Bellamy, John Kerry, Gianni Versace, Ronaldinho, Sylvester Stallone, Julian Lennon, Richard Branson, Ben Spies and Pierina Legnani bezitten of bezaten een villa aan het Comomeer.

Star Wars, Ocean’s Twelve en James Bond

Het Comomeer heeft ook decor gediend voor vele films en boeken. In Star Wars: Episode II – Attack of the Clones zijn verschillende scenes die plaatsvinden op de planeet Naboo opgenomen in Villa del Balbianello en ook delen van onder meer Ocean’s Twelve en Casino Royale zijn hier opgenomen. I promessi sposi van Manzoni, een van de belangrijkste werken uit de Italiaanse literatuur, speelt zicht af in Lecco aan de zuidoostelijke oever van het meer.

Bellagio, Varenna en Menaggio

Aan het Comomeer liggen vele leuke plaatsjes. Bellagio, Varenna en Menaggio zijn zeker een bezoek waard en zijn met elkaar verbonden door middel van een veerpont. De prachtige stad Como ligt aan de zuidwestelijke oever en is ook zeker een bezoek waard.

Wandelen en mountainbiken

Ook voor de sportieve vakantiegangers is het Comomeer ideaal met zijn vele wandel- en mountainbikepaden en watersportmogelijkheden.

Vakantie accommodatie

Het Comomeer is wat vakantie accommodatie betreft een van de duurdere meren maar hiervoor krijg je wel een kwaliteitsaccommodatie terug. Vakantie accommodatie aan het Comomeer vind je onder meer hier:

Italia di Charme: vakantiehuizen en appartementen aan het Comomeer
Italian Lakes Rentals: luxe villa’s aan het Comomeer

Foto: Fleur de Ron