Ontdek Abruzzo

Abruzzo ligt op de grens van Midden- en Zuid-Italie en is een relatief onbekende regio. Toch is dit een van de mooiste en bijzondste stukjes Italie met stranden en skipistes, bergen en zee. Abruzzo is het ontdekken waard voor iedereen die graag naar Italie gaat maar zonder hordes toeristen.

De regio Abruzzo ligt tussen de Apennijnen en de Adriatische zee en is gemakkelijk te bereiken vanuit de meeste delen van Italie. Toch ligt op voldoende afstand van de populaire vakantieplaatsen om de rust en ongereptheid te behouden.

Abruzzo biedt eigenlijk alles voor een heerlijke vakantie, van wat voor vakantie je ook houdt. Er zijn skipistes en stranden, natuurparken en kunststeden, middeleeuwse kerken, kastelen en musea. Daarnaast bezit de regio vele andere trekpleisters zoals de Abruzzese keuken en de wijnen (waaronder Montepulciano d’Abruzzo), de oude ambachten, wellness en spa, de bedevaartsoorden en de vele (berg)sportfaciliteiten.

De regio heeft drie nationale parken en een regionaal natuurpark: Gran Sasso – Monti della Laga, Majella, Velino-Sirente en het park Abruzzo-Lazio-Molise. Daarnaast liggen de twee hoogste toppen van de Apennijnen in Abruzzo: de Corno Grande (2912 meter) en de Monte Amaro (2795 meter). Ook heeft de regio verschillende meren, grotten en 129 km kust.

Abruzzo is ook bijzonder om zijn flora en fauna. In de natuurparken leven onder meer bruine beren, wolven, lynxen, herten, everzwijnen, valken en steenarenden.

Er zijn verschillende bekende films opgenomen in Abruzzo zoals The American met George Clooney en The Name of the Rose.

Meer informatie: www.visitabruzzo.nl