De mooiste klooster hotels in Italie

Italie heeft vele eeuwenoude kloosters die de laatste jaren zijn omgebouwd tot de meest sfeervolle en vaak (zeer) luxe hotels. Dit zijn een aantal van de mooiste.

Hotel Luna aan de Amalfikust

hotelDit hotel ligt in een 13e eeuws klooster in het plaatsje Amalfi aan de mooie Amalfikust. In dit hotel verbleven verschillende schrijvers, dichters en denkers. Simone de Beauvoir schreef in 1960: “Ik zag de kathedraal en de straten van Amalfi, ik sliep in een oud klooster, Hotel Luna, en zou nog lang op het terras zijn gebleven kijkend naar de lichten van de boten die op de zijden zee schenen”. Hotel bekijken »
 

Hotel Donna Camilla Savelli in Rome

Dit is een luxe hotel in een 16e eeuws klooster in de sfeervolle wijk Trastevere in het centrum van Rome. Trastevere is een van meest karakteristieke wijken van Rome met sfeervolle pleinen, uitstekende restaurants, talloze typisch Italiaanse barretjes en vele oude kerken en palazzi. Het hotel heeft een terras met uitzicht overde stad en een sfeervolle binnentuin. Hotel bekijken »
 
 
 
Hotel Abbazzia in Venetie

Sfeervol hotel in de oud abdij van de Ongeschoeide Karmelieten in het hart van Venetie vlakbij de vaporetto’s en het station van Santa Lucia. Het oude refectorium van het klooster is omgebouwd tot een salon met bar maar het oorspronkelijke ontwerp van de zaal is onveranderd gebleven inclusief de originele preekstoel, vanwaar eenvan de de broeders tijdens het eten de Bijbel voorlas. Hotel bekijken »
 
 
 
Hotel San Domenico Palace in Taormina

Luxe hotel in een indrukwekkend klooster uit de 15e eeuw met een unieke ligging aan zee en prachtig uitzicht over de Etna en de baai van Taormina. Er zijn originele muurschilderingen, antiek meubilair en oude muren van het klooster te zien. Het hotel heeft 4 restaurants en diverse bars. Zowel de restaurants als het hotel zelf hebben prijzen gewonnen en erkenning gekregen van prestigieuze gidsen. Hotel bekijken »
 
 
Hotel Santa Croce in Fossabanda in Pisa

Sfeervol hotel in een schitterend voormalig klooster. Alle kamers kijken uit op de binnentuin. Het centrum van Pisa met het indrukwekkende Piazza dei Miracoli en de beroemde Toren van Pisa ligt op 20 minuten lopen. Het hotel heeft internet en airconditioning en een eigen parkeerplaats. Hotel bekijken »