Napels heeft het mooiste metrostation van Europa

Het nieuwe metrostation Toledo in Napels is door de Engelse krant Daily Telegraph uitgeroepen tot het mooiste metrostation van Europa. Maar dit is niet het enige kunststation van Napels. Ondergronds Napels is een museum van moderne kunst.

Het metrostation Toledo ligt in de wijk San Giuseppe. Het station is ontworpen door Óscar Tusquets Blanca en is pas sinds 17 september in gebruik. De werkzaamheden werden verschillende keren stilgelegd in verband met archeologische vondsten onder de Zuid-Italiaanse stad.

Twee grote mozaieken van de kunstenaar William Kentridge, de van binnenuit belichte roltrappen, het kleurenspel en de suggestieve ‘galleria del mare’ (zeegang) van Bob Wilson maken het station tot een unieke beleving.

Toledo is niet het enige artistieke metrostation van Napels. In de top-22 van de Briste krant staat op nummer 16 station Materdei, eveneens in Napels, in de gelijknamige hsitorische wijk. Dit station is ontworpen door Alessandro Mendini in 2003.

Wie geinteresseerd is in deze prachtige stations kan gratis deelnemen aan de Metro Art Tour. Deze ‘reis tussen kunst en architectuur’ langs de kunststations van Napels vindt elke dinsdagochtend om 10.30 uur plaats en duurt ongeveer een uur.

De tour is bedacht voor wie meer wil weten over de schat aan eigentijdse kunst in het ondergrondse Napels, een waar museum waarin functionele ruimtes van internationaal gerenomeerde architecten samenkomen met moderne kunst.

De Metro Art Tour start van het station Toledo (dinsdag 10.30u). Reserveren is niet nodig, een kaartje wel.

Meer informatie 

Foto: Pixabay

Eén gedachte over “Napels heeft het mooiste metrostation van Europa

Reacties zijn gesloten.