Rome, Milaan en Venetie meest geliefde steden van Italie

Rome, Milaan en Venetie zijn de drie meest geliefde steden Italiaanse steden onder buitenlandse toeristen.

Onderzoek van Skyscanner naar de drukst bezochte Italiaanse luchthavens onthulde de meest geliefde bestemmingen in Italie onder buitenlandse toeristen.

Op de eerste plaats staat de Italiaanse hoofdstad Rome, de Eeuwige Stad van onevenaardbare charme.

Milaan staat op de tweede plaats, niet alleen vanwege de Milanese mode en Da Vinic’s Laatste Avondmaal maar ook als tussenstop op weg naar andere bestemmingen in Lombardije zoals Mantua en het Comomeer.

Op de derde plaats staat Venetie, dat met zijn romantische straatjes, kanalen, gondels en het Piazza San Marco bezoekers trekt uit de hele wereld.

Als vierde op de lijst staat Pisa, geliefd om zijn bijzondere monumenten zoals het Campo dei Miracoli, de Duomo en de beroemde scheve toren.

Bologna, op de vijfde plaats, is de stad met de oudste universiteit ter wereld en is tevens beroemd om de toren Asinelli.

Meer naar het zuiden, op de zesde plaats, staat de prachtige stad Napels, thuishaven van de meest kleurrijke Italiaanse folklore, muziek, kunst en heerlijk eten.

Op de zevende plaats staat de Toscaanse hoofdstad Florence, stad van de Medici en de Ponte Vecchio, Palazzo Pitti en de Galleria degli Uffizi.

Op de achtste en negende plaats staan de Siciliaanse steden Palermo en Catania.

Natuurlijk kon tenslotte ook Verona, de stad van Romeo en Julia met zijn indrukwekkende Romeinse arena niet ontbreken in het rijtje.

Bron: www.skyscanner.it

Foto: Pixabay