Stedentrip met kinderen? Florence!

Florence is een van de leukste steden van Europa om samen met kinderen te bezoeken. Reiswebsite Tripadvisor riep de Toscaanse stad eenpaar jaar geleden zelfs uit tot de leukste Europese stad voor het hele gezin. Naast de beroemde bezienswaardigheden is er van alles te beleven voor kinderen.

De lezers van de reiswebsite TripAdvisor hebben Florence uitgeroepen tot de leukste Europese stad voor het hele gezin. Een bezoek aan de Uffizi, David van Michelangelo bewonderen, een wandeling over de Ponte Vecchio tot aan de indrukwekkende Duomo is volgens de site het ideale dagje uit voor alle gezinsleden.

Maar Florence heeft nog veel meer te bieden voor een stedentrip met kinderen.

Il Museo dei Ragazzi (Kindermuseum)

Het Kindermuseum ligt in het mooie Palazzo Vecchio. In dit Renaissance paleis waar ooit Cosimo De Medici woonde  maken kinderen vanaf 3 jaar op speelse wijze kennis met kunst, wetenschap, geschiedenis, eten en drinken en het dagelijks leven in de Renaissance.

Er zijn speciale rondleidingen met gidsen in Renaissance kostuums die de kinderen meenemen op een reis door de Renaissance. Kinderen kunnen verder onder meer kennismaken met de magische wereld van Galileo Galilei, meespelen in een toneelstuk, luisteren naar verhalen, aanraken en ontdekken.

Leonardo Da Vinci Museum

Een ander museum in Florence dat bijna alle kinderen meteen enthousiast maakt is het Leonardo Da Vinci Museum. In dit museum zijn tientallen houten, bewegende modellen te zien van Leonardo’s vele ingenieuze uitvindingen. Aanraken is hier niet verboden maar verplicht!  Overigens is dit ook voor volwassenen een museum om niet te missen!

Zwembad

Als de culturele uitstapjes even te veel worden ligt in het centrum van Florence aan de Arno het gemeentezwembad Nannini Bellariva  met een kinderbad en een 50 meter bad. Daarnaast is er een restaurant om na een dagje zwemmen weer op krachten te komen.

Gelato!

Natuurlijk mag ook een pauze met een heerlijk Italiaans ijsje niet ontbreken. Florence is de stad van het Italiaanse ijs, Het werd hier uitgevonden! De gelaterie artigianali zijn overal te vinden en voor kinderen is het niet alleen de aanblik van de hoge bergen gekleurd ijs al een feest. Ambachtelijk ijs wordt ter plekke bereid met verse ingredienten en is dus ook nog eens een gezond tussendoortje!

Foto: Pixabay

Eén gedachte over “Stedentrip met kinderen? Florence!

Reacties zijn gesloten.