Agriturismo met zwembad op 5 kilometer van zee in Le Marche

Het mooiste plekje van deze agriturismo is toch wel het zwembad midden tussen de olijfbomen… Of toch het uitzicht over de heuvels en in de verte de Adriatische Zee… Of?

De agriturismo zelf is ook prachtig. Het landhuis uit de achttiende eeuw is opgetrokken uit bakstenen en heeft een indeling die karakteristiek is voor de streek met een torentje en een hooischuur. Ook de oprijlaan met cipressen ontbreekt niet. En in juni en begin juli staat er ook nog eens een veld zonnebloemen voor de agriturismo in bloei!

Deze kleine agriturismo wordt gerund door de zussen Anna en Francesca. Zij hechten veel waarde aan een persoonlijke benadering en gastvrijheid en je kunt ze dan ook op hun mobiele telefoon bellen als je vragen hebt. Iedereen is er welkom, van jong tot oud en ook de huisdieren mogen mee.

In totaal zijn er 7 appartementen waarvan er 5 in het landhuis en 2 in de voormalige hooischuur liggen. Elk appartement heeft zijn eigen karakter. Het meest bijzondere appartement ligt in het torentje. Het heeft 4 verdiepingen met op elke verdieping één vertrek en helemaal boven een dakterras met prachtig uitzicht. Maar het appartement in de hooischuur met grote schuifdeuren naar een terras onder een eeuwenoude olijfboom en de studio’s met sfeervol buitenzitje voor de deur bij de toegangspoort van de oude boerderij spreken ook zeker tot de verbeelding.

De agriturismo is omringd door olijfbomen, pijnbomen en mediterrane bloemen. Op het landgoed ligt ook een oud kerkje en een klein eikenbos op de plek waar zich ooit een Romeins sanctuarium bevond.

Vanaf de agriturismo rij je in een kwartier naar het strand en in naar het centrum van de stad Pesaro. Pesaro is na Ancona de grootste stad van Le Marche. De stad heeft een Romeinse oorsprong en in het centrum vind je mooie gebouwen terug uit verschillende tijdperken.

Bezoek zeker eens het Palazzo Ducale, de Rocca Costanza en het Piazza del Popolo (alle drie uit de veertiende en vijftiende eeuw). Ook het geboortehuis van de componist Rossini staat in Pesaro. Niet zichtbaar maar wel interessant om te weten is het Romeinse aquaduct dat ondergronds van Novilara naar het centrum van Pesaro loopt en de stad 2000 later nog steeds deels van water voorziet!

Agriturismo bekijken »