De mooiste stranden van Italie: 13 nieuwe ‘Bandiere blu’

In Italie kregen dit jaar 13 stranden meer dan vorig jaar een bandiera blu (blauwe vlag), een onderscheiding voor de schoonste stranden en zuiverste zeewateren. Ligurie heeft de meeste bandiere.

Dit jaar kregen 246 stranden een Bandiera blu, 13 meer dan in 2011. De regio Ligurie aan de Middellandse Zee in Noord-Italie heeft met 18 de meeste schone stranden van Italie. Le Marche aan de Adriatische Zee en Toscane aan de Middellandse Zee delen met 16 vlaggen een tweede plaats en Abruzzo, eveneens in Midden-Italie, neemt met 14 vlaggen de derde plaats in, op de voet gevolgd door Campanie met 13.

Nieuw in het rijtje van mooiste Italiaanse stranden zijn Sanremo in Ligurie, Monopoli in Puglia, Melissa in Calabria, Anacapri in Campanie, Petacciato in Molise, Palau in Sardinie en Ventotene in Lazio. Rimini aan de Adriatische Zee in Emilia-Romagna en Fiumefreddo op Sicilie verloren hun blauwe vlag.

Bij het toekennen van de onderscheidingen wordt onder meer gekeken naar de zorg voor het milieu, de zuiverheid van het strand en de vrije toegang tot zee. De vlaggen worden toegekend door de Fondazione per l’Educazione Ambientale (Stichting voor Milieu Educatie).

Foto: Panoramas