Winkelen in Milaan: boetieks, outlet shops en popup stores

Armani, Gucci, Prada, Dolce & Gabbana, Biagiotti, Cerutti, Ferragamo. Milaan huisvest enkele van de meest gerenommeerde modehuizen ter wereld en is dé modestad van Europa. Outlet shops, popup stores stores en factory shops maken het winkelen nog leuker!

De duurste en meest gerenommeerde modeboetieks zijn te vinden in het Quadrilatero d’Oro, de modewijk van Milaan met zijn beroemde Via Monte Napoleone, de duurste winkelstraat van Italie.

Prada, Vuitton en Gucci

Ook de negentiende eeuwse monumentale Galleria Vittorio Emanuele II (Piazza Duomo) herbergt winkels met de laatste mode op het gebied van kleding, schoenen, tassen en zonnebrillen. Hier zijn onder meer winkels van Prada, Louis Vuitton en Gucci te vinden.

Galleria Vittorio Emanuele II

De Galleria Vittorio Emunuele II was overigens het eerste echte overdekte winkelcentrum ter wereld. Het winkelen is hier uitgevonden!

Temporary stores

Een recent fenomeen in Milaan zijn de temporary stores, tijdelijke winkels om snel een (meestal sterk afgeprijsde) voorraad te verkopen. Sommige winkels, zoals die van Armani, hebben eigen temporary stores. Daarnaast zijn er temporary stores met meerdere bekende merken.

Outlet stores

Wie wel van bekende merken houdt maar minder van het bijbehorende prijskaartje kan terecht in de outlet stores. De meeste liggen net buiten Milaan. Enkele adressen van outlet centers en stores in en rond Milaan:

  • Fox Town: het grootste outlet center van de Milanese mode in Mendrisio (net over de Zwitserse grens). Vanaf verschillende plaatsen in Milaan vertrekt dagelijks een touringcar richting Fox Town, dat in een kleine drie kwartier te bereiken is (zie www.zaniviaggi.it).
  • Armani Factory Store: Strada provinciale per Bregnano 13, Vertemate
  • Outlet D Magazine: via Monte Napoleone 26, Milaan. Onder meer Dolce & Gabbana, Giorgio Armani en Gucci
  • Full & Fifty factory outlet: Via Indipendenza 97, Meda. Onder meer Barbour, Calvin Klein, Invicta, Kookai, MBC-WS, O’neill, Pickwick, Stefanel, Trussardi, Warner Bros, Winnie the Pooh en Woolrich.
  • Samsonite Factory Store: Via Milano 18, Corsico en Via Clivio 23, Viggiù
  • Spaccio Kookai: Via Quintiliano 33, Milaan
  • Franciacorta Outlet Village: Moie (Rodengo Saiano), A4 Milaan-Venetie uitrit Ospitaletto. Onder meer Pancaldi, Versace, Levi’s/Dockers, Frette, Mila Schon, Guess, Xasch en O’Neill, www.franciacortaoutlet.it

Foto: Fiore