Le strade del vino, de mooiste wijnroutes van Italie

Italie heeft meer dan 150 Strade del Vino, officiele routes door de mooiste Italiaanse wijnstreken langs wijngaarden en wijnboerderijen waar u wijn kunt proeven en kopen en vaak een rondleiding kunt krijgen. Dit zijn vijf van de mooiste Italiaanse wijnroutes.

Strada del Barolo (Piemonte)

Route van 250 kilometer langs de mooiste dorpen, landschappen en wijnboerderijen in de wijnstreken Langhe en Roero in de Noord-Italiaanse regio Piemonte. Onderweg kunt u bij aangesloten wijnbedrijven wijn proeven en gastronomische streekproducten.

Strada del Vino e del Sapore dell Oltrepò Pavese (Lombardije)

Oltrepo Pavese is een mooie heuvelachtige wijnstreek aan de rivier de Po in de Noord-Italiaanse regio Lombardije. De wijnroute loopt door de met wijngaarden bedekte heuvels langs achttiende eeuwse villa’s, kleine oude kerkjes en middeleeuwse kastelen. Bij de aangesloten boerderijen die u onderweg tegenkomt kunt u de Oltrepo DOC proeven, maar ook streekproducten als paddestoelen, kastanjes en honing.

Strada del Vini Chianti Colli Fiorentini (Toscane)

Kies een van de vier routes die door de beroemde Toscaanse wijnstreek Chianti, net ten zuiden van Florence, lopen. De routes lopen door de schitterende, heuvelachtige Toscaanse landschappen met langs cipressenlanen en olijfgaarden, sfeervolle dorpjes, eeuwenoude kerkjes en karakteristieke boerderijen.

Strada del Vino dell’Alta Tuscia (Lazio)

De wijnroute van Alta Tuscia in het noorden van de Midden-Italiaanse regio Lazio (Latium) loopt rond het Bolsenameer van Marta, via onder meer Montefiascone en Bagnoregio naar Civitella d’Agliano langs wijnproducenten, trattorie met lokale keuken en visbotgea’s met vis uit het Meer van Bolsena. De legendarische wijn Est! Est!! Est!!! di Montefiascone is uit deze streek afkomstig.

Strada del Vino dell’Etna (Sicilie)

De wijnroute van de Etna loopt via haarspeldbochten tussen de wijnterrasen die tegen de helling van de vulkaan aanliggen door en langs de karakteristieke zwarte lavastenen muurtjes, sinaasappelboomgaarden, oude boerenwoningen, masserie en adellijke villa’s. De route loopt van Giarre via Castiglione di Sicilia naar Trecastagni.

Foto: Pixabay

Eén gedachte over “Le strade del vino, de mooiste wijnroutes van Italie

Reacties zijn gesloten.