Lucca, mooiste stad in de lente

Zin in een voorjaarsreisje naar Italie? Volgens Lonely Planet is Lucca in Toscane de ideale stedentrip voor de lente van 2011.

Best City of Spring 2011

Lonely Planet riep de sfeervolle stad Lucca in Toscane uit tot de ‘Best City for Spring 2011’, de beste stad voor de lente van 2011.

Lucca in de lente

“Het is moeilijk je een romantischere plaats voor te stellen dan Lucca in de lente”, schrijft Abigail Hole van Lonely Planet. Zij looft de rode daken en torens die in de lente afsteken tegen de groene omgeving, de uitbundig gekleurde bloemen in de velden en het heerlijke weer. In de lente vermijd je bovendien de massa’s toeristen die Lucca in juli en augustus bezoeken.

Tips

Lonely Planet geeft ook tips voor bezienswaardigheden die je niet mag missen:

Stadsmuren

De stadswallen van Lucca zijn nog vrijwel volledig intact en bieden schitterend uitzicht op de stad en het Toscaanse landschap. Je kunt de wallen helemaal rondwandelen, een wandeling van circa 4 kilometer. Lonely Planet raadt de wandeling vooral aan tijdens zonsondergang.

Parco Villa Reale

De Villa Reale was eens het huis van Elisa Baciocchi, de zuster van Napoleon Bonaparte. De villa zelf is gesloten voor het publiek, maar de 17-eeuwse tuinen met onder meer een citroenbomentuin, een ‘groen theater’ en een labyrint zijn prachtig en wel toegankelijk. Er vinden dagelijks rondleidingen plaats.

Cattedrale di San Martino

Lonely Planet omschrijft de gevel van de kathedraal als ‘een schitterend kanten kleedje van gebeeldhouwd marmer’. De kathedraal heeft een middeleeuwse klokkentoren en een laatgotisch interieur met onder meer een schilderij van het Laatste Avondmaal van Tintoretti.

Antiekmarkt

Lucca heeft een beroemde antiekmarkt waar van alles te koop is, van antieken meubels tot tweedehands boeken. De markt vindt ieder derde weekend van de maand plaats op verschillende pleinen in de stad.

Foto: Pixabay