De mooiste plaatsen van Toscane

Toscane is een van de mooiste regio’s van Europa met talloze sfeervolle, karakteristieke dorpen. Deze mag je zeker niet missen!

1. Volterra
Volterra is een karakteristiek Toscaans dorp van Etruskische oorsprong met smalle, middeleeuwse straten, talloze typisch Italiaanse barretjes en gelaterie (ijssalons), kleine winkeltjes en een gezellig plein met terrasjes vol toeristen en bankjes vol dorpelingen. Volterra heeft vele bezienswaardigheden en biedt schitterend uitzicht op het Toscaanse heuvellandschap.

2. San Gimignano
San Gimignano is een karakteristiek middeleeuws dorp met een veertiende eeuws centrum dat nog vrijwel volledig intact is. San Gimignano wordt ook wel eens schertsend het middeleeuwse New York genoemd vanwege de 13 hoge middeleeuwse torens die het stadje kenmerken. San Gimignano heeft sfeervolle pleinen en pittoreske straatjes en behoort tot het UNESCO Werelderfgoed.

4. Montepulciano
Montepulciano ligt op 600 meter hoogte op de grens van twee schitterende en wereldberoemde heuvelgebieden: de Val d’Orcia en de Val di Chiana. Het sfeervolle stadje is omringd door eindeloze wijngaarden waar de kwaliteitswijn Nobile di Montepulciano DOCG vandaan komt. Het gezellig historisch centrum heeft verschillende bezienswaardigheden maar vergeet ook de kerk Madonna di San Bagio net buiten de stadsmuren niet.

5. Pienza
Pienza ligt midden in de Val d’Orcia met de wereldberoemde Toscaanse landschappen met heuvels met groepjes cipressen en lange cipressenlanen. Het sfeervolle Renaissance-centrum is het resultaat van het ambitieuze project van paus Pius II die in de vijftiende eeuw van het dorp de ideale stad wilde maken. Pienza en de Val d’Orcia behoren beide tot het Werelderfgoed van UNESCO.

Foto: Pixabay