Wandelen in Toscane: het Tuscany Walking Festival

Toscane is een van de mooiste regio’s van Europa en wandelen is de ideale manier om je helemaal onder te dompelen in het prachtige heuvellandschap, de middeleeuwse dorpjes te verkennen waar je anders nooit zou komen en te genieten van de authentieke Toscaanse keuken.

Het Walking Festival vindt plaats in 6 natuurparken in Toscane en naast wandelen staan er honderden events op het programma voor een onvergetelijk wandelervaring door pijnboombossen, kastanjebossen en wijngaarden.

De 6 parken laten de heel verschillende gezichten van het prachtige Toscane zien, van de Middellandse Zeekust tot de wereldberoemde heuvellandschappen in het binnenland. De parken bieden voor ieder wat wils: voor wandelaars van alle niveaus die puur voor de uitdaging komen, die vooral van de prachtige natuur willen genieten, geinteresseerd zijn in de archeologie van Toscane of die tijdens hun wandeling ook gastronomisch willen genieten bij de agriturismi en trattorie die Toscane rijk is.

Tijdens het festival hebben wandelaars de kans deel te nemen aan natuurwandelingen en kennis te maken met de geheimen van de Toscaanse natuur, geologische wandelingen waarbij mineralen, metalen en geologie centraal staan, wandelingen langs mediterrane kruiden en bloemen van Bach of deel te te nemen aan proeverijen bij producten van wijn, olijfolie, honing en likeuren.

Ook zijn er historische wandelingen die de geschiedenis van de Etrusken, Romeinen, De Medici, Napoleon en de Savoia vertellen die allemaal hun sporen hebben achter gelaten in Toscane.

Meer info: Tuscany Walking Festival

Foto: Phil Dokas