Milaan in de ban van chocolade

Chocoladeijs met basilicum, chocolaatjes met bier en tortelli al cioccolato met olie en salie. Milaan is sinds een paar jaar in de ban van de chocolade.

Chocolade met basilicum, met bier en met zout zijn de laatste trends op het gebied van chocolade, vertelt de eigenaresse van de trendy chocoladebar Choco Cult, net buiten het centrum van Milaan.

Gezond

Chocolade is niet alleen lekker, vertelt ze, maar ook gezond. Het is bijvoorbeeld een uitstekend middel tegen depressie. Daarnaast is chocolade trendy maar toch voor iedereen betaalbaar.

Choco Cult

Choco Cult een van de meest hippe plaatsen van Milaan. De bar is ingericht om alle zintuigen te prikkelen en heeft een geraffineerd assortiment van de beste chocolade in de meest creatieve soorten en vormen. Maar ook wijn en whisky, koffie al cioccolato en boeken over chocolade.

Chocolat

Wie van chocolade houdt kan ook niet om Chocolat heen. Deze cioccolateria en gelateria stond al twee keer in de prestigieuze culinaire gids Gambero Rosso – de Italiaanse culinaire gids vergelijkbaar met de Michelingids – waarin vooral het chocoladeijs werd geprezen.

Leonardo Di Capri

Ongetwijfeld heeft ook het bezoek van Leonardo Di Caprio bijgedragen aan de faam van Chocolat. Hij bestelde chocoladeijs met citroenroom.

Chocoladebuffet

Wie zich echt helemaal wil onderdompelen in de chocolade kan terecht bij het chocoladebuffet van de zondagse brunch in hotel Four Seasons (uitgeroepen tot de beste brunch van Milaan).

Chocolate room

Het hotel heeft een Chocolate Room waar bijna alles, inclusief wanden, schilderijen en boekenplanken, van chocolade is gemaakt en waar onbeperkt kan worden gegeten van vijfentwintig verschillende chocoladetoetjes.

Parmezaanse kaas met chocolade

Maar het blijft in Milaan niet bij taart, mousse en bonbons. Ook de Milanese kok kan de trend niet weerstaan. Blokjes parmezaanse kaas omhult met chocolade, tortelli met een chocoladevulling en met olijfolie en salie en vlees met cacaosaus sieren de vele varianten van het menu al cioccolato die diverse restaurants in Milaan aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *