Fietsen in Zuid-Tirol met 300 dagen zon per jaar

De Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol (Alto Adige) is ideaal voor een fietsvakantie. De Dolomieten op de achtergrond en 300 dagen zon per jaar maken iedere fietstocht een succes. Voor echte genieters zijn er nu ook een aantal nieuwe wijnfietsroutes.

Wijnroutes

De rustige en pittoreske wijnroutes bestaan uit drie verschillende fietsroutes. Elke route loopt langs adembenemende landschappen waar bijzondere kastelen en wijnkelders te bezichtigen zijn. Langs de route kunnen fietsers de smaak te proeven van de meest belangrijke druivensoorten in Zuid-Tirol: Lagrein, Vernatsch en Gerwürztraminer.

Lagrein in Bolzona

De noordelijke fietsroute gaat door het gebied waar de Lagrein druif groeit. De Lagrein is de meest populaire wijn in Bolzano.

Vernatsch rond het Meer van Caldaro

De centrale wijnroute gaat door het gebied rond het Meer van Caldaro dat de ideale condities biedt voor de Vernatsch druif. Kalterer See is de populaire wijn die gemaakt is van deze druivensoort.

Gewürztraminer

De zuidelijke route gaat door het Gewürztraminer gebied. De stad Termeno/Tramin heeft de wijn deze naam gegeven. Alle drie de wijnroutes zijn gelegen aan de Zuid-Tiroolse Weinstrasse.

Mountainbikers en amateurfietsers

Het glooiende landschap van de Dolomieten in Zuid-Tirol (Noord-Italie) leent zich perfect voor het verleggen van de sportieve grenzen. Met ruim 600 kilometer fietspaden en 300 dagen zon per jaar is de regio de ideale vakantiebestemming voor mountainbikers en amateurfietsers.

Sella Ronda Bike Day

Voor sportieve fietsers wordt dit jaar op 3 juli voor de zesde keer de Sella Ronda Bike Day gehouden. De bergpassen rond het Sella-massief worden dan gesloten voor het verkeer en zijn alleen toegankelijk voor fietsers. De Sella Ronda omvat vier bergpassen met een hoogteverschil van in totaal 1800 meter (zonder competitie-element). Deelname is gratis.

Foto: Pixabay