Het meest romantische straatje van Italie ligt in Puglia

Een van de meest romantische straatjes van Italie is het Kussteegje (Vicolo del Bacio) in Vico del Gargano in het Zuid-Italiaanse Puglia. Het straatje is 30 meter lang en slechts 50 centimeter breed.

Valentijn is behalve beschermheilige van de verliefden ook beschermheilige van de sinaasappelboomgaarden én van het dorp Vico del Gargano. De sinaasappels zijn ook nog eens precies rond Valentijnsdag rijp. Het is dus niet verwonderlijk dat hét drankje om het feest van de Heilige Valentijn te vieren hier gemaakt is van sinaasappels.

Op slag verliefd

Volgens de plaatselijke legende wordt degene die het drankje drinkt op slag verliefd. De verliefden lopen vervolgens in tegengestelde richting door het Vicolo del Bacio (het ‘Kussteegje’) dat 30 meter lang is en maar 50 centimeter breed. Bij het kruisen in de smalle steeg kunnen zij bijna niet anders dan dicht tegen elkaar aan kruipen. Traditiegetrouw geven zij elkaar daarbij een sinaasappel.

Valentijnsfeest

Het Valentijnsfeest duurt in Vico del Gargano een hele week. In het hele dorp worden de kerken, huizen, straten en pleinen versierd met sinaasappels.

Gargano

Vico del Gargano is een badplaats gelegen in het natuurpark Gargano in regio Puglia. De streek staat bekend om de mooie, ruige kustlijn en azuurblauwe zee, het milde klimaat en authentieke dorpjes.

Foto: Pixabay