Adopteer een wijngaard en word wijnboer op afstand

Altijd al wijnboer willen worden, maar nooit een wijngaard gehad? In de Italiaanse provincie Verona is het sinds kort mogelijk een wijngaard te adopteren. Adoptie-wijnboeren kunnen deelnemen aan de wijnoogst en hun eigen Italiaanse wijn Soave D.O.C. mee naar huis nemen.

Verona

Soave D.O.C. staat bekend als een van de beste witte wijnen uit Italie. De wijn wordt geproduceerd in de heuvels van de provincie Verona, tussen het Gardameer en Venetie. Soave D.O.C. is een droge witte wijn met een gele, soms geelgroene kleur en een intense, delicate geur.

Wijnoogst

Voor 100 euro per jaar adopteer je bij een van de wijnboerderijen aan de Strada del vino del Soave (Soave wijnroute) 50 wijnstokken van de witte druivensoort Garganega. Dit levert een adoptie-wijnboer 12 flessen Soave D.O.C. per jaar op. De adoptie-wijnboer kan (op aanvraag) meehelpen met de wijnoogst of met het planten van de wijnstokken en zo het gehele proces volgen.

Rondleiding

Adoptie-wijnboeren kunnen de productie ook gewoon aan de experts overlaten en alleen de flessen gaan afhalen. De wijnboer zal met alle plezier vertellen over de productie en wetenswaardigheden van de wijn en graag een rondleiding geven door de wijngaarden. De flessen kunnen natuurlijk ook gewoon worden opgestuurd.

Originele wijn

De etiketten op de wijnflessen kunnen worden gepersonaliseerd, wat een originele wijn oplevert voor bijvoorbeeld een speciaal etentje. Soave D.O.C. is een uitstekende wijn bij onder meer ham en cotecchino, groente- en bonensoep, tagliatelle en lasagne, kip en rundvlees, zalm en garnalen en asperges. Ook heerlijk is Soave-risotto.

Meer informatie

Foto: Pixabay

5 gedachten over “Adopteer een wijngaard en word wijnboer op afstand

Reacties zijn gesloten.