Aperol Spritz, recept voor een verfrissend Italiaans drankje

Aperol Spritz was een van de populairste drankjes van de afgelopen zomer. Het Italiaanse drankje is fris en sprankelend en heeft een fel oranje kleur.

Aperol is een alcoholisch drankje gemaakt van sinaasappels, het bergkruid gentiaan, rabarber en andere kruiden. Het drankje werd begin 20e eeuw uitgevonden door de Italiaan Giuseppe Barbieri maar het precieze recept is tot op de dag van vandaag geheim gebleven.

Spritz revolution

In Italie was het drankje vrijwel meteen geliefd als aperitivo. Ook de combinatie met Spritz, een drankje uit de omgeving van Venetie op basis van witte wijn en water met prik, was direct populair. In 2010 zette een grote reclamecampagne onder de naam ‘Spritz Revolution’ de verfrissende cocktail op de Europese kaart en werd het een van de meest geliefde zomerdrankjes.

Recept

Het recept van Aperol Spritz:

– 2 delen Aperol
– 3 delen prosecco
– 1 deel swatermet prik
– ijsblokjes
– olijfen/of sinaasappelschijfje

De perfecte Spritz wordt geserveerd in een whiskyglas of groot wijnglas. Doe als eerste de ijsblokjes en een sinaasappelschijfje in het glas, schenk hier de prosecco op, voeg de soda toe en schenk als laatste de Aperol in een ronddraaiende beweging in het glas om te voorkomen dat deze direct naar de bodem van het glas zinkt.

Home edition

Je kunt Aperol Spritz ook kant-en-klaar kopen.

Foto: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *