Leuk om te lezen: Italiaanse Toestanden

Droom je ook wel eens van verhuizen naar Italie? Lees dan zeker eens dit boek met korte humoristische verhalen over emigreren naar Italië en een eerste kennismaking met de gewoonten en gebruiken van de Italianen.

In 2008 emigreerde Stef Smulders met man en hond naar Italië om daar Bed & Breakfast Villa I Due Padroni te beginnen. Maar voor ze de eerste gasten konden ontvangen moesten er heel wat hordes genomen worden.

In dit boek schrijft de auteur op vermakelijke wijze over Italiaanse buren, Italiaanse makelaars, Italiaanse vrienden, Italiaanse priesters, de Italiaanse APK, Italiaanse verkiezingen, Italiaans koken, Italiaans wijnproeven, Italiaanse professoren, Italiaanse processies, Italiaanse postkantoren, Italiaanse bibliotheken, Italiaanse muzikanten, Italiaanse huisartsen, het Italiaanse weerbericht, en heel veel Italiaanse uitdrukkingen, zoals non ci sono problemi, di fiducia, tutto a normapronto soccorso, patate in testa, alle urne, fannulone, enzovoort.

Stef Smulders is een Nederlander die in 2008 met echtgenoot Nico en hond Saar naar Italië emigreerde om daar een nieuw leven te beginnen. Hij verkocht zijn huis, liet familie en vrienden achter en deed een sprong in het onbekende. Het plan was om in het mooie wijngebied de Oltrepò Pavese een B&B te beginnen. Een geschikt huis was snel gevonden, maar voordat de eerste gasten er konden komen logeren, moesten er heel wat hordes genomen worden … Nu, bijna vijf jaar later, doet de auteur in het boek Italiaanse Toestanden – Leven en overleven in Italië verslag van zijn belevenissen. De aankoop van een huis met een wispelturige makelaar, de verbouwing ervan met een eigenwijze aannemer en de leuke en leerzame ontmoetingen met bijzondere Italianen komen uitgebreid aan bod in een zestigtal humoristische, korte verhalen.

Het boek is verkrijgbaar via bol.com als paperback of ebook