Luxe vakantiehuizen op een voormalige boerderij met zwembad

In deze prachtige voormalige boerderij liggen nu 7 luxe vakantiehuizen. Allemaal met een eigen terras en tuin met fantastisch uitzicht over de heuvels!

Als je op zoek bent naar een vakantiehuis met een mooie karakteristieke sfeer, rust en fantastisch uitzicht, dan is deze boerderij een paradijs! Het ligt midden in een prachtig heuvellandschap en waar je ook bent, in je eigen vakantiehuis, je terras of in het zwembad je bent altijd omringt door schoonheid en rust.

Ooit woonde en werkte er op deze boerderij een boerenfamilie. De begane grond was voor de dieren terwijl de woonvertrekken op de eerste verdieping lagen. In het bijgebouw aan de zijkant stond een oude tabaksdrogerij en in het tweede bijgebouw werden nog meer dieren gehouden.

De boerderij is nu een luxe vakantieplek met 6 ruime geschakelde vakantiehuizen en een kleiner vrijstaand huisje. Allemaal met een eigen terras en grote omheinde tuin.

Ook met kinderen is dit een heerlijke plek. Er is zoveel ruimte om te spelen in de eigen tuin of in de gemeenschappelijke tuin. En natuurlijk zorgt ook het grote zwembad (18 x 5 meter) voor uren plezier.

Het centrum van Loro Piceno ligt op 5 minuten rijden. Het middeleeuwse centrum ligt op een heuvel en is nog bijna helemaal intact. Er liggen enkele restaurants en winkels. Als je van goed eten houdt: twee van de beste restaurants van Le Marche liggen in Loro Piceno. Beide zijn opgenomen in de Michelingids. Eind augustus vindt in Loro Piceno het jaarlijkse Vin Cotto festival plaats. Vin Cotto is een dessertwijn die zijn karakteristieke smaak dankt aan het kookproces dat de wijn doorloopt.

Een dagje strand is trouwens ook goed te doen. In een half uur rij je naar de kust. Je vindt daar leuke badplaatsjes met stranden aan de Adriatische Zee, visrestaurants en zomers vermaak.

Hou je van opera, bezoek dan zeker ook het operafestival in Macerata in juli en augustus. In het Sferisterio worden dan opera’s opgevoerd in de openlucht. Ook als je niet van opera houdt is dit gebouw een bezoek waard. Het was vijf eeuwen lang een stadion voor een vijftiende eeuwse vorm van voetbal die in Italie tot het einde van de negentiende eeuw erg populair was. Sinds 1871 wordt het gebouw gebruikt voor theatervoorstellingen en sinds 1914 in het bijzonder voor opera.

Vakantiehuizen bekijken »