Palermo: 10 Dingen die je niet mag missen

Palermo is de hoofdstad van Sicilie en een stad vol cultuur, geschiedenis, kunst en heerlijk eten! Deze 10 activiteiten mogen niet ontbreken in je stedentrip naar deze bijzondere stad!

1. Proef de typisch palermitaanse panelle

Panelle zijn het populairste street food van Palermo en ze zijn dan ook op bijna elke straathoek te krijgen. Panelle zijn gefrituurde stukjes van kikkererwtenmeel, olie, water en kruiden.Ze worden vaak ook op een broodje gegeten. Een aanrader voor het proeven van de panelle en andere palermitaanse specialiteiten is Focacceria di San Francesco (Via Alessandro Paternostro 58)

2. Bezoek de gevangenis van het Palazzo Steri

Hier bevond zich het gerechtshof van de Inquisitie. Interessant zijn vooral de tekeningen en teksten op de muren die ‘heksen’ en opponenten van de kerk hebben achtergelaten in de cellen waar ze hun creativiteit op de vrije loop lieten gaan.

3. Maak een wandeling naar Mondello

Mondello is het strand van Palermo. Het is er ook goed toeven in het najaar als de strandcabines zijn weggehaald, het weer nog heerlijk zacht is en je er op de boulevard geroosterde kastanjes kan eten.

4. Maak een avondlijke fietstocht

Het gebruik van de fiets is de laatste jaren flink toegenomen in Palermo en daarmee ook de initiatieven voor fiesttochten,vooral in de avonduren. Selle di stelle is een event dat bijna elke seizoen wel een keer plaatsvindt en de duizenden deelnemers meeneemt op een fietstocht langs minder bekende delen van de stad.

5. Beklim de Montepellegrino

Op de top van de Montepellegrino leefde ooit Sint-Rosalia, de beschermheilige van de stad Palermo. Op 3 september, de dag van deze heilige, maken de inwoners van Palermo een pelgrimstocht via de oude wegen, een wandeling vol toewijding en mistiek. Het uitzicht boven is prachtig en maakt de zware wandeling bergop meer dan de moeite waard.

6. Ga boodschappen doen op de markt van Il Capo op zaterdagochtend

Een ervaring die je al zintuigen prikkelt! Sappig fruit, ijs, verse vis, de geur van kruiden en kleurrijke kleding. Geuren, kleuren en smaken vermengen zich hier met folklore en cultuur tot een onweerstaanbaar levendig geheel vlakbij het Teatro massimo.

7. Gun jezelf een pauze bij de cioccolateria Lorenzo in de wijk Kalsa

Deze chocolaterie heeft zelfgebakken verse taarten, heerlijk geurende koekjes en ambachtelijk bereide chocolade. Je kunt hier op je gemak van genieten met een kopje Italiaanse koffie of thee. Er is ook wifi en er liggen tijdschirften. Heerlijk ontspannen sfeer, ideaal voor het ontbijt, de brunch of om even bij te komen.  Via IV Aprile, 7

8. Breng een bezoek aan de markt op Piazza Marina op zondagochtend

Liefhebbers van vintage, antiek, oude stripboeken, tassen, hoeden, kaarten en andere curiositeiten kunnen hier hun hart ophalen.

9. Maak een wandeling over de Cala

Hier komt de stad Palermo samen met de zee in de oude haven van de stad. Hier komen de grote cruiseschapen aan, kun je over de pier Sailem lopen, op een bankje het leven in de haven waarnemen of het kunstwerk Ape Bianca ter ere van kunstenaar Andrea Di Marco bekijken.

10. Neem een aperitief in Via dei Chiavettieri

Via dei Chiavettieri is een straat vol barretje en terrasjes! Een heerlijke afsluiting van de dag.

Bron: Travelblog.it