Piemonte: sfeervolle Bed & Breakfast met zwembad

Zou je wel eens (net als wij) bij Matteo en zijn gezin willen logeren? Zij hebben een fantastisch mooie Bed & Breakfast met zwembad in Piemonte die in drie Italiaanse (gastronomische) reisgidsen is opgenomen.

De B&B ligt in het plaatsje Diano d’Alba tussen de wijngaarden in de heuvels van Piemonte. Vanuit de tuin zie je op een heuvel het kasteel van Grinzane Cavour liggen. Eén van de mooiste wandelpaden van Piemonte loopt vlakbij de B&B door de wijngaarden naar het middeleeuwse kasteel toe (3 kilometer).

De 4 kamers en 2 appartementen liggen in de voormalige stallen en hebben een romantische sfeer, net als de hele Bed & Breakfast. De kamers hebben een eigen luxe badkamer en buitenzitje voor de ingang. De appartementen hebben daarnaast ook nog een luxe keuken en een eigen terras met een tafel, stoelen en parasol.

Het zwembad heeft een duikplank en een ondieper gedeelte voor kinderen met een brede trap. Sinds dit jaar is er ook een jacuzzi bijgekomen (buiten naast het zwembad). De kinderen kunnen ook uit de voeten in de gemeenschappelijke tuin.

Zelf heeft het gezin ook kinderen. Zij wonen in de villa op het terrein. Je kunt hun alles vragen over de omgeving en op verzoek kunnen ze ook proeverijen organiseren. In Piemonte worden enkele van de beste wijnen van Italie gemaakt en ook diverse kazen gelden als gastronomische specialiteit.

Als je van wijnen houdt: in een straal van 20 minuten lopen of minder dan 5 minuten rijden liggen 3 wijnproducenten! Aan het einde van de zomer en in het najaar vinden er in de omgeving vele wijnfeesten plaats om de druivenoogst te vieren en ook het truffelseizoen breekt in het najaar aan.

Deze B&B is dan ook niet alleen een heerlijke plekje om vakantie te vieren in de zomer maar ook in het najaar of voorjaar is het hier fijn, zeker als je van een vakantie houdt vol gastronomisch genot. Deze Bed & Breakfast staat in drie belangrijke Italiaanse gastronomische reisgidsen: Locande d’Italia 2011 en 2013, de Atlante delle Vigne en de reisgids Langhe e Roero van de Italiaans Touring Club en Slow Food.

Bed & Breakfast bekijken »