De mooiste verborgen strandjes van Sardinie

Het Italiaanse eiland Sardinie staat bekend om zijn hagelwitte stranden en azuurblauwe zee. De mooiste strandjes liggen verborgen achter duinen en struikgewas en zijn vaak alleen te voet of vanaf zee te bereiken.

Sardinie heeft ruim 1840 kilometer kust en meer dan 400 eilandjes. Vooral aan de zuidkant van het eiland liggen vele verborgen strandjes van een adembeneembare schoonheid. Dit zijn enkele van de mooiste:

Cala Pira 

Cala Pira is een prachtige baai met wit zand en kristalhelder zeewater. Het strand ligt tussen Villasimius en Sant’Elmo aan de weg SP 18. Het is een populair strand en in augustus maar in de overige maanden is het er redelijk rustig. Het strand is 500 meter lang en ligt verscholen tussen twee heuvels. Vanaf het strand heb je mooi uitzicht op het eiland Isola Serpentara en de Torre di Cala Pira. Je kunt hiet ook goed snorkelen. Het water is helder en ondiep en de vissen zwemmen dichtbij de kust. Hotel Cala Pira »

Cala Sinzias

Cala Sinzias is een spectaculaire baai met meer dan een kilometer prachtig fijn zand ingesloten tussen twee rotsachtige landtongen die afdalen in het heldere water. Deze Baai ligt enkele kilometers verder dan Cala Pira aan dezelfde weg aan de kust van Costa Rei. Het strand ligt verscholen achter eucalyptusbomen. Op dit strand kan het wel eens hard waaien waardoor het popualair is onder windsurfers maar je kan er goed snorkelen of een boot huren voor tochtje op zee. Hotel Cala Sinzias »

Spiaggia di Tuerredda

Het strand van Tuerredda ligt langs de kust van Capo Malfatano in het zuiden van Sardinie, verscholen achter brem en oleanders. Het is een adembenemend mooi strand en ligt beschut tegen de wind. Het strand is 400 meter lang en op 200 meter ligt het eiland Isola di Tuerredda waar je naartoe kan zwemmen of kanoen. In juli en augustus is het hier meestal druk maar in de overige maanden is het hier een paradijs. Dit strand ligt aan de provinciale weg van Cagliari richting Capo Teulada waar kliffen, baaien, oude uitkijktorens, strandjes en een azuurblauwe zee elkaar afwisselen. Appartementen Tuerredda »

Cala Cipolla

Cala Cipolla is een klein strandje van maar 150 meter lang en een van de meest suggestieve strandjes van heel Sardinie. Deze kleine landtong is een spektakel van wit zand en een azuurblauwe zee gelegen tussen twee granieten rotskusten die de zee bijna een natuurlijk zwembad doen lijken. In de duinen groeien jeneverbessen, mastiekbomen en pijnbomen die tot op het strand komen en waar je heerlijk in de schaduw kunt zitten. Via een pad kun je naar de vuurtoren van Capo Spartivento wandelen die ongeveer 700 meter verderop ligt. Hotel Cala Cipolla »

Cala Gonone

Cala Gonone ligt aan de oostkust van Sardinie. Cala Gonone is te zien in de film Swept away met Madonna en is een prachtig strand tussen de kliffen met enkele grotten waar je de schaduw kunt opzoeken en genieten van het spectaculaire zicht op de azuurblauwe zee. Het strand is bereiken met de boot of als het niet te heet is via een wandeling over de kliffen. Hotel Cala Gonone »

Foto: Pixabay