Wandelen in Toscane van San Gimignano naar Monteriggioni

Italie heeft vele wandelpaden van voor ieder type wandelaar. De wandelroute van San Gimignano naar Monteriggioni in Toscane is een fantastische tocht over de Via Francigena, een middeleeuwse pelgrimsroute. Je wandelt door de heuvels en de meest adembenemende landschappen en als beloning kun je bijkomen in een van de mooiste stadjes van Italie.

De Via Francigena is een oude pelgrimsroute van Canterbury in Groot-Brittannie door Frankrijk en Zwisterland naar Rome. Deze route is al beschreven in het jaar 990. De hele route is meer dan 2000 kilometer lang. Het stuk van San Gimignano naar Monteriggioni staat bekend als het mooiste deel van de route door Italie.

De route van San Gimignano naar Monteriggioni is bijna 30 kilometer lang en je doet er ongeveer 7 uur over. Je loopt over paden die het eerst deel van de route bergopwaarts en bergafwaarts lopen door de heuvels en later vooral bergafwaarts. Je loopt door olijfboomgaarden, door middeleeuwse gehuchtjes, langs oude kerkjes, kloosters en kastelen en door suggestieve Toscaanse heuvellandschappen.

MonteriggioniEnkele kilometers voor de finish zie je Monteriggioni al liggen met zijn oude stadswallen en middeleeuwse torens. Het stadje ligt op een heuvel en is een heerlijke plek om een ​​lange dag wandelen af te sluiten met een glas lokale wijn en een Toscaans streekgerecht terwijl je geniet van de zonsondergang over de Toscaanse heuvels.

De route van de Via Francigena staat goed aangegeven en loopt over kleine weggetjes en paden.

Foto boevnaan pagina: Pixabay
Foto Monteriggioni: Kinzica Sorrenti