Trendy tassen van Italiaanse koffiezakken

Lifestyle

Italian Coffee Handbags

De tassen van Italian Coffee Handbags worden gemaakt van lege pakken Italiaanse koffie. De tassen zijn handgemaakt en elke tas is uniek. 

Een paar jaar geleden zag Alessandro Di Lella, oprichter van Italian Coffee Handbags, de tassen voor het eerst tijdens een vakantie in Italie. Op een markt verkocht een vrouw haar zelfgemaakte tassen van lege koffiebonenzakken. Di Lella kocht een van de tassen en kwam zo op het idee zelf met de tassen aan de slag te gaan voor de Nederlandse markt.

Terug in Nederland liet Di Lella daarom een lokaal naaiatelier proefmodellen maken. De productie van de tassen is daarna in gang gezat bij een sociale werkplaats in Den Haag. De lege koffieverpakkingen komen van koffie-importeurs, delicatessenzaken, de horeca, evenementen en koffiebranders die de verpakkingen anders zouden weggooien.

Di Lella verkoopt inmiddels handtassen, schoudertassen, portemonnees, wijntassen en sleeves voor tablets of notebooks. Daarnaast is Di Lella ook begonnen met het recyclen van metalen koffiebussen tot originele hanglampen.

De tassen en lampen zijn verkrijgbaar bij verschillende online winkels en ook bij enkele Italiaanse winkeltjes, ijssalons, koffiewinkels en andere verkooppunten door heel Nederland.

Meer info over de modellen, prijzen en verkooppunten: www.italiancoffeehandbags.nl