Bijzonder overnachten: Appartement in Palladio’s Palazzo Valmarana in Vicenza

Dit appartement ligt in het centrum van Vicenza in het Palazzo Valmarana dat is ontworpen door Andrea Palladio!

Palladio is een van de belangrijkste architecten uit de Italiaanse geschiedenis. Zijn gebouwen zijn te zien in en rondom de stad Vicenza en staan sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De beroemdste gebouwen van Palladio die in de stad te vinden zijn, zijn de basiliek (Basilica Palladiana) aan het Piazza dei Signori, het Palazzo Chiericati en het Teatro Olimpico, maar de stad staat vol met gebouwen die door hem zijn ontworpen. Van zijn villa’s buiten de stad is Villa Rotonda één van de bekendste.

Minder bekend maar niet minder bijzonder is het Palazzo Valmarana waarin dit appartement ligt. Het appartement ligt op de tweede verdieping en heeft marmeren vloeren en een klassieke (= wat ouderwetse) inrichting, maar is voorzien van airconditioning en wifi.

Als je op zoek bent naar een bijzondere plek voor een paar dagen Vicenza is dit een prachtige accommodatie met vijfhonderd jaar geschiedenis! Een deel van het gebouw is ingericht als museum dat van september tot en met mei open is voor publiek.

Het appartement is ook nog eens ideaal gelegen op 300 meter van het Piazza dei Signori, het belangrijkste plein van de stad. Alle bezienswaardigheden en de talloze restaurants, café’s en winkels liggen op loopafstand.

Appartement bekijken »