Wat is een agriturismo?

Steeds meer mensen ontdekken de Italiaanse agriturismo als alternatief voor het massatoerisme. Vakantie op een agriturismo betekent genieten van de authentieke en persoonlijke sfeer van landelijk Italie tussen olijfbomen, wijngaarden en de prachtigste landschappen. 

Italie heeft inmiddels duizenden agriturismi in alle soorten en maten. Van luxe wellness boerderijen tot kindvriendelijke gezinsappartementen, sfeervolle kamers en eenvoudige mini-campings. Maar wat alle agriturismi gemeen hebben is de persoonlijke sfeer en landelijke ligging.

Italiaanse landschappen

Voor wie houdt van pittoreske Italiaanse landschappen, ongerepte natuur, karakteristieke boerderijen, kleinschaligheid en eenvoudig vermaak is een agriturismo dan ook  de ideale vakantieplek.

Boerderij

Een agriturismo is in de eerste plaats een boerenbedrijf.  Een werkende boerderij waar vaak typisch mediterrane producten worden geproduceerd zoals olijfolie en wijn. Vaak merk je niets van de agrarische activiteiten van het bedrijf, andere keren kun je de wijn- of olijvenoogst met eigen ogen waarnemen of kunnen de kinderen helpen met de dieren voeren.

Persoonlijke sfeer

De sfeer is persoonlijk en de eigenaar vertelt graag over de productie van olijfolie en over zijn beste wijnen, maar ook over de plaatsen om te bezoeken en activiteiten om te ondernemen.

Kinderen

Steeds vaker bieden agriturismi ook allerlei extra services zoals een zwembad, speeltuin, fietsenverhuur, begeleide excursies, babysitservice of een wellness center. Sommige agriturismi organiseren speciaal voor kinderen activiteiten in de natuur en op de boerderij.

De echte Italiaanse keuken

De meeste agriturismi hebben een eigen restaurant met lokale keuken en verse producten van de boerderij. Fijnproevers zullen dan ook een heerlijke ervaring hebben op een agriturismo. Op een agriturismo proef je de echte Italiaanse keuken. Op een agriturismo eet je streekgerechten zoals Italianen die zelf ook eten.

Populair onder Italianen

Agriturismo heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling door gemaakt. Vooral onder Italianen zelf is het snel populair geworden. De agriturismo biedt rust, frisse lucht en vaak schitterende landschappen. Het eten is er eerlijk, het vermaak eenvoudig. De kamers ademen een sfeer van vroegere, eenvoudigere tijden, vaak gemeubileerd met antieke familiestukken.

Authentieke en sfeervolle agriturismo vind je op Italia di Charme en Go Agriturismo